Världens dyraste klockor

Hem / Klockor / Dyra klockor

I en värld av lyx och exklusivitet står de dyraste klockorna som ikoner för status och pengar. När man börjar kolla på lyxklockor blir man imponerad av hantverksskickligheten och innovationen som ligger bakom varje produkt.

Det är statussymboler som ofta bara ökar i värde ju äldre de är, en av Paul Newmans egna Daytonas såldes på auktion för 17,8 miljoner dollar 2017, vilket satte rekord för den dyraste klockan såld på auktion vid den tiden. Priserna på lyxklockor kan variera kraftigt och här ser vi vad proveniens och efterfrågan kan göra med priset.

Här nedan har vi listat några av de topp 10 dyraste klockorna som någonsin sålts i världen.

1

Graff Diamonds The Hallucination
–55 miljoner US dollar

Den dyraste klockan är helt unik, överöst av 110 karat färgglada diamanter i olika storlekar och former. En fascinerande urtavla med rörliga diamanter. Klockan drivs av ett manuellt urverk med tourbillon för extra precision. Finns i ett enda exemplar.

2

2. Patek Philippe Grandmaster Chime Ref. 6300A-010
- 31 miljoner US dollar

En välkänd ikon inom urmakeri, berömd för sin exceptionella komplexitet och mästerliga hantverk. 2019 såldes denna klockan för 31 miljoner på en auktion, vilket inte bara gör det till en av världens dyraste klockor utan är också ett bevis att de inte tappar i värde över tid.

3

3. Patek Philippe Henry Graves Supercomplication
- 24 miljoner US dollar

Ett komplext fickur som beställdes av den berömda bankiren Henry Graves Jr. och fullbordades av Patek Philippe år 1933 efter sju års arbete. Innehåller flera unika funktioner, bland annat en himlakarta över New York. Den unika historia och dess proveniens, gör den till en av de mest eftertraktade tidmätarna i världen.

4

4. Jacob & Co. Billionaire Watch
- 18 miljoner US dollar

Inte bara ett tidur utan även ett iögonfallande smycke, utsmyckad med 260 karat diamanter som täcker hela boetten, urtavlan och armbandet. Ett genomskinligt urverk visar mekaniken inuti denna vackra variant från Jacob & Co vilket gör den helt unik i sitt slag.

5

5. Rolex Submariner Ref. 6538 Big Crown
- 17,7 miljoner US dollar

En legendarisk dykarklocka som haft en framträdande roll i flera av de tidiga James Bond filmerna, denna modell, känd för sin "Big Crown" är särskilt eftertraktad på grund av sin robusta design. Är ursprungligen designad för dykare, vilket var banbrytande när den lanserades på 1950-talet.

6

6. Rolex Daytona Ref. 6239 "Paul Newman"
- 15,8 miljoner US dolar

En av de mest eftertraktade vintageklockorna i världen, särskilt bland samlare av lyxigare varianter. Urtavlan har blivit synonym med Hollywood skådespelaren Paul Newman själv, som regelbundet sågs bära sin Daytona. Den direkta kopplingen till skådespelaren gör den extra speciell för samlare runt om i världen.

7

7. Hublot Big Bang
- 5 miljoner US dollar

Big bang är utsmyckad med små diamanter som täcker både boetten och armbandet. Detta exemplar visar hur bra Hublot är på att göra nyskapande modeller som både är lyxiga och tekniskt avancerade. Den typiska coola designen är de kända för, gör klockor som sticker ut och arbetar skickligt med ädelstenar.

8

8. Jaeger-LeCoultre Reverso Gyrotourbillon 2
- 2,8 miljoner US dollar

Klassisk design i kombination med högteknologiska och unika funktioner. Känd för sin coola design och superexakta tidsvisning. Den passar perfekt för någon som gillar klassiska klockor men också vill ha något riktigt avancerat.

9

9. Richard Mille RM 056 Felipe Massa
– 1,7 miljoner US dollar

En dedikation till Formel 1-föraren Felipe Massa med genomskinlig safirglasboett som avslöjar det komplexa urverket inuti och ger den en helt unik design. Priset reflekterar den avancerade tekniken, exklusiva materialvalen och den begränsade upplagan om endast 5 klockor.

10

10. Patek Philippe Aquanaut
– 80 000 US dollar

Aquanaut är en lyxig sportklocka som kombinerar snygg design med robust funktionalitet. Den lanserades 1997 och har sedan dess blivit en av de mest eftertraktade klockorna från Patek Philippe. Kännetecknas av en rundad oktagonal boett och urtavlan med ett unikt mönster som påminner om jordglobens yta.